Plastprod SRL

Firma de pasmanterie SC PLASTPROD SRL a apărut datorită necesităţii acoperirii unui segment de piaţă a micilor producători, ce s-a ivit în special după 1990 şi se ocupă cu producerea şi comercializarea de benzi, chingi şi şnururi textile (rigide sau elastice), folosite în industria marochinăriei, mobilei, confecţii, electrocasnice sau cu destinaţii speciale.

Dezvoltarea firmei a fost dificilă datorită lipsei de utilaje performante, a penetrării în piaţa fabricilor mari de profil, cât şi a neîncrederii beneficiarilor în producătorii noi, în special I.M.M.-uri.

Istoricul companiei include mai multe repere importante în cei aproape 20 de ani de activitate:

 • 1995:

  Începe producţia cu un singur utilaj de ţesere, la început închiriat, şi un urzitor proiectat şi executat în regie proprie.

 • 1999:

  S-au cumpărat încă două utilaje de ţesere, iar în paralel s-au proiectat şi executat utilaje pentru finisarea textilelor.

 • 2000:

  Pe baza unui proiect PHARE, firma a obţinut un credit de finanţare de 100000 euro, cu ajutorul căruia s-a reuşit achiziţionarea de utilaje de la firma Jakob-Müller Elveţia. Finalizarea proiectului a însemnat atât mărirea capacităţii de producţie, diversificarea numărului de articole, dar şi surprinzătoarea vizită a domnului Jonathan Scheele din partea Comisiei Europene în România.

 • 2003:

  Firma a reuşit să cumpere şi să amenajeze un spaţiu de producţie propriu de 840 mp în localitatea Holboca judeţul Iaşi.

 • 2004:

  Obţinerea certificării ISO 9001/2000.

 • 2017:

  A fost aprobat proiectul de finanţare prin fonduri europene Achiziţie de utilaje pentru creşterea capacităţii de producţie a societăţii "PLASTPROD SRL" în valoare de 200.000 Euro.

Piaţa este în permanentă schimbare şi firma PLASTPROD încearcă să ţină pasul cu ea, prin împrospătarea permanentă a parcului de utilaje, prin dezvoltarea unei cercetări proprii cu partenerii, fie institute de cercetări, instituţii de învăţământ superior, sau alte I.M.M.-uri, prin menţinerea standardului de calitate ridicat şi a unor preţuri extrem de competitive.
Actualmente firma are o capacitate de producţie de peste 600000 ml/lună. Diversificarea producţiei, creşterea continuă a calităţii şi a nivelului profesional al salariaţilor sunt deziderate permanente pentru această companie.

© Copyright 2020 Plastprod.

Webdesign by Cryo®